Vaderdag 2020

Hey kleine man,

Vandaag is het weer eens zo’n dag dat ik het erg moeilijk heb en dat komt natuurlijk omdat het Vaderdag is. Nog steeds weet ik niks van je en heb ik je al bijna 9 jaar niet meer gezien, het lijkt wel of het ieder jaar lastiger wordt. Ik weet elke jaar wel meer dat het verschrikkelijk is om je kind niet te mogen zien en de oneerlijkheid moeilijk is om te verwerken……ik ben in deze week dan ook vaak erg boos op iedereen en loop dan veel te zeuren. Dat is niet omdat ik het wil maar de frustratie is bij mij zo groot dat ik er niet goed mee om kan gaan, ik hoop echt dat er een tijd gaat komen dat vaders net zoveel te vertellen hebben als de moeders.

Natuurlijk vraag ik me af hoe en wie je nu eigenlijk bent geworden…lijkt je op je moeder of misschien toch een beetje op papa. Hoe is jou manier van denken, wat vind je leuk, waar hou je van, mis jij ook iets in je leven, hoe gaat het op school, heb je leuke vriendjes zijn maar een paar dingen die ik me telkens afvraag. Helaas zal ik het niet te weten komen en tegen de tijd dat je wel bij me zou komen maakt dat eigenlijk niet meer uit omdat ik je dan al volwassen man moet gaan zien (als het überhaupt al gaat gebeuren). Ik heb dan het veel te veel van je leven moeten missen en je hebt dan een eigen willetje je bent opgeroeid zonder mijn adviezen, mijn visie, en zonder mij in je leven te hebben. Mensen kunnen nog zoveel roepen maar de jonge jaren is waarin je op groeit en je adviezen van beide ouders zou moeten hebben, en dat is nou net wat ik allemaal heb gemist.

Bij papa gaat alles zijn gangetje maar de laatste tijd lijkt de wereld wel gek geworden iedereen zeurt en maakt zich zorgen om zijn eigen wereldje, iedereen heeft het zo goed dat ze juist meer zeuren en steeds meer willen hebben dit soort gedrag is de ondergang van een civilisatie maar niemand heeft het door. Eerst was er Corona een virus die vooral oudere en zwakke mensen dood net zoals een griep maar dan erger, om deze rede is het land op slot gegooid en heel veel landen hebben dat gedaan. Persoonlijk denk ik niet dat het heeft geholpen maar dat het juist de mensen erger op zich zelf aan het maakt met alle gevolgen van dien……als ik je een advies mag geven geloof niks wat verteld word door media en neem alles met een korreltje zout. Zoek zelf naar antwoorden en laat je gezond verstand zelf beslissen neem niks voor zoete koek aan.

Ik kan je als papa misschien niks bij brengen maar gelukkig kan ik je wel berichtjes sturen die je misschien ooit eens zal lezen, ik probeer het of het zal werken weet ik niet maar dit zal ik nooit opgeven. Dat ik van mijn zoon hou zal nooit een discussie zijn en dat zal ik je ook duidelijk laten weten hier op je eigen webpage…….. omdat ik je in het echt niet mag zien wat niet mijn keuze is. Hoe dan ook jongen ik denk altijd aan je en ik hou van je als of ik je dagelijks zie.

Jongen ik hou van je XXX