Lastige tijd voor papa.

Hey Jongen.

Daar ben ik weer eens met een berichtje, er is iets dat me al een tijdje dwars zit en nu ik een cursus aan het volgen ben begin ik pas in te zien dat ik een rare man ben.

De cursus gaat niet zoals ik zou willen omdat het iets is waar ik heel slecht in ben en dat is berekeningen, eerst dacht ik dat ik er te stom voor was maar ben er achter gekomen dat het me gewoon niet boeit en er niks aan vind. Mijn probleem is dat als ik ergens niet achter sta dat ik er dan totaal geen gevoel bij heb en ik moet leren om dat te accepteren vrees ik. Het maakt me gek om te weten dat ik iets moet doen wat me totaal niet boeit ik heb er geen zin in en zal er nooit de moeite in stoppen die je eigenlijk er wel in zou moeten stoppen. Daar tegen over staat dat ik juist als ik heel graag iets wil het me frustreerd dat veel dingen je dan juist tegen werken, zoals ik het geval met jou ik zou niets liever willen dan jou opvoeden en in mijn leven hebben maar helaas kan ik daar helemaal niks aan doen.

Juist om mezelf te motiveren heb ik besloten de vervolg cursus te gaan doen en te kijken of ik het voor elkaar ga krijgen om dit te voltooien.....puur uit eigenwijs zijn. Dat dit heel erg lastig voor me gaat worden weet ik, ook weet ik dat er heel veel tijd in zal gaan zitten maar ik zal laten zien dat als je iets wilt of zelfs als je het niet wilt je er toch door heen kan komen op doorzettingsvermogen. Eens kijken of ik echt zo dom ben of dat ik gewoon niet genoeg geintresserd, normaal zou ik niet zeggen dat ik dom ben maar in dit geval maak ik een uitzondering omdat het nu gewoon zo voelt. Wat eigenlijk mijn punt is in dit geval is dat ik je wil laten zien dat ondanks dat je iets niet kan, snapt of wil je niet dom bent of minder slim maar eigenlijk andere dingen misschien heel goed kan. Ik heb een gevoel voor dingen maken en wat ik zie maak ik zonder enige opleiding of cursus.......en daarom zou ik liever gewoon altijd doen wat ik leuk vind en het interreseert me totaal niet wat andere daar van vinden.

Kaeden mijn tip dit keer is:

Als je goed kan leren doe het dan ook we leven in een wereld waar iets met je handen doen veel minder belangrijk is dan veel papiertjes hebben, bizar vind ik want het zijn de mensen die met de handen werken die alles opbouwen en de mensen die alles in theorie kunnen er een zooi van maken (kijk maar naar de politiek). Maar leer zoveel als je kan zorg dat niemand je daarin tegenhoud en lukt dat niet wees als papa doe wat je leuk vind.......en accepteer dat je iets wel goed kan, denk nooit dat je dom bent maar waardeer je zelf om wie en wat je bent. Papa zal altijd van je houden en zal zijn best doen om te laten zien dat alles mogenlijk is..........XXX