levenslessen

Hey grote kleine man,

Vandaag heb ik een paar lessen over het leven voor je, ik weet dat je het nu nog niet zal snappen maar ik moet het toch kwijt omdat er genoeg gebeurd in mijn leven de laatste tijd dat me tot denken heeft gezet……

Mensen zijn er in verschillende types goede, slechte en zij die er tussen in proberen te zweven.

De slechte:

daar weet je van dat ze je nooit zullen helpen en je kan er niets mee, voordeel van die mensen is dat je weet wat je er aan hebt. Het is goed omdat te weten zo ben je altijd op je hoede en laat je je niet verrassen, je gevoel zal je er in helpen om die mensen te doorzien ga daarom altijd van je gevoel uit. Ze zullen je gebruiken om hun doel te bereiken en daar ben jij slechts een hulp middel in.

De goeden:

Dat zijn mensen die je altijd helpen en waar je van op aan kunt, ze zullen jou vertrouwen en je om gunsten vragen net zoals jij dat ook zal doen. Vergeet deze mensen nooit ondanks dat je elkaar misschien weinig zult zien, zij zullen er zijn als je ze het hardst nodig heb en je altijd eerlijk toespreken als dat nodig is. Ik heb gelukkig een aantal mensen in mijn leven waar ik voor door het vuur ga en ik kan je vertellen we zijn het niet altijd met elkaar eens maar we zijn altijd eerlijk tegen elkaar en houden niet van verhaaltjes vertellen. Deze mensen zijn het belangrijkste in je leven en zullen je altijd bijstaan als er problemen zijn, misschien lijkt het soms niet zo op dat moment maar uit eindelijk zal je begrijpen waarom ze soms vervelend reageren op dingen die je doet. Ik zal je een voorbeeld geven mijn nichtje heeft me ooit genegeerd en deed als of ze me niet kende omdat ik met een paar jongens omging, ik snapte nooit waarom tot dat ik haar er over sprak en toen bleek dat ze die  jongens heel goed kenden en dat het echt slechte mensen waren……gelukkig had ik dat zelf al heel snel door maar het feit dat ze me zo behandelde was vreemd maar achteraf snapte ik haar.

De zwevers:  

Dat zijn mensen waar je verschrikkelijk mee op moet passen je zult ze door gaan krijgen in de loop van de tijd, het kan overigens zou zijn dat ze geen keuze hebben omdat hun leven op die manier  gaat maar eerlijk gezegd denk ik zelf meer dat het allemaal eigenbelang is, in je leven maak je keuzes en daar moet je mee leven. Kies je voor geld, vrienden  of zelfs een vrouw onthoudt dan goed dat het gevolgen heeft voor je eigen leven, er zullen dingen gaan veranderen in je leven of je dat nou wil of niet mensen die dat niet kunnen zijn deze zwevers, ze willen graag met alles en iedereen meegaan maar vergeten hun verleden uit eindelijk zullen zij ook een goede of een kwade worden in je leven……maar ook dat zal een keuze gaan worden.

De rede dat ik vind dat je dit moet weten is dat ik hoop dat je goed nadenkt over met wie om te gaan en niet zelf een zwever te worden, wees altijd eerlijk tegen mensen en ook al vinden ze dat niet leuk als ze echt om je geven dan accepteren ze dat van je doen ze dat niet zijn ze niet de moeite waard. Ik geef toe dan ik het er soms heel moeilijk mee heb en dat ik niet goed tegen veranderingen kan ik vertrouw mensen niet snel omdat ik veel juist door de mensen waar van ik hield ben laten vallen. Mensen kunnen van alles over je zeggen als je je eigen ding doet het doet er allemaal niet toe je kan vertrouwen op je zelf en de echte goede vrienden………helaas zul je eerst moeten ontdekken wie je echte vrienden zijn.

Ik weet dat dit moeilijke is om te begrijpen en om je eerlijk te zeggen snap ik soms dingen zelf nog steeds niet, ik ben inmiddels bijna 50 jaar mijn leerschool was hard toen ik jong was ik probeerde me sterker voor te doen dan ik was het feit was dat ik onzeker en te veel vertrouwen in mensen had die me teleurstelden. Nu ik er over nadenk hebben deze mensen me veel geleerd over het leven en dat is nou juist wat ik je mee wil geven en je er voor wil beschermen op mijn rare manier via een berichtje op jou eigen webpage. Ik had het je graag bij willen brengen maar dat gaat helaas niet op een andere manier dan deze, ook dat zal je ooit gaan begrijpen en je zult inzien dat je vader je niet in de steek heeft gelaten maar je juist heel graag had willen opvoeden. Hoe dan ook kerel ik mis je verschrikkelijk das een van mijn keuzes waar ik mee heb moeten leren leven, ik denk iedere dag aan je dat is iets wat een verschrikkelijk stess met zich mee brengt waar ik heel moeilijk mee om kan gaan en nooit aan zal wennen. Er is maar een ding in mijn leven wat ik heel erg graag wilde en dat was een een kind en dat is me afgepakt en ik kan er niets aan doen, het ergste wat mij kon gebeuren is gebeurd en ik kan er niet mee omgaan.

Volgende keer zal ik weer leukere berichtjes op je blog zetten maar moest dit echt effe kwijt.

Papa houd van je XXX